Joop heeft meerdere keren meegedaan aan de RUN in Winschoten. Journalist Joop Udo maakte onderstaand artikel voor de Telegraaf in 1983.

marathon als training

Onder: 3e plaats marathon Sneek, 1979. Drie weken na de 100 kilometer in de hitte over de afsluitdijk en 2 weken voor de 1e 100 kilometer van Winschoten.

 Sneek

Tijdens de eerste 100 van Joop liep zwager Dick Bloemendaal een stukje mee ter aanmoediging.

Tijdens de 1e 100 km met zwager Dick Bloemendaal

Halverwege de jaren 70 behoorde Joop met o.a. Hans van Kasteren en Jan Knippenberg tot de beste 100 km lopers van Nederland. In de sportpers werd dan ook gesproken over de 3K, Kasteren – Keizer – Knippenberg.

1976

77

run 1980

007

suikerwater

lijden en genieten

inleiding artikel lijden en genieten

Interview in Het Parool door Henk van der Sluis:

held

In het jaar dat Joop niet kon deelnemen aan de 100 van Winschoten verscheen er een leuk artikel door Piet Wijker in de blessure rubriek van Atletiek Wereld. Met deze rubriek werd op mooie wijze een hart onder de riem gestoken van geblesseerde sporters.

blesurre rubriek door Piet Wijker

niet eten onder de douche

race tegen en met jezelf

iedereen

ligt niet wakker

run 007

derde

Anke 100%

samen met anke poseren voor de krant

honderd

spartaans

krant

knipsel

ranglijst

uitnodiging

oorkonde

88

je kunt niet trainen voor een 100

Winschoten

winschoten

winschoten

winschoten

 100 km

Bovenstaande foto is vlak voor de start in Winschoten. Joop staat in het midden, links naast hem staat ultraspecialist Frank Bozanich, politieman uit Seattle. Joop en Frank kregen door o.a. deze race meer dan alleen een sportieve band. Ook met U.S.A. ultra echtpaar Fred en Sandra Kiddy onstond een vriendschappelijke band.

loper